Annonce
I årets første måned, JANUAR, lykkedes det Sydvestjyske Museer at få tildelt penge til deres museumsprojekter, som i det kommende års tid skal få både et Jacob A. Riis Museum samt et Heksemuseum til Ribe. Fonde har doneret omkring 25 millioner kroner, så de to museer kan blive til noget, og i foråret begyndte renoveringen og indretningen af Jacob A. Riis Museet i ripenserens barndomshjem i Sortebrødregade.
Ugeavisen Ribe

Året der gik - set i Ugeavisen Ribes spalter

Annonce
  • I årets første måned, JANUAR, lykkedes det Sydvestjyske Museer at få tildelt penge til deres museumsprojekter, som i det kommende års tid skal få både et Jacob A. Riis Museum samt et Heksemuseum til Ribe. Fonde har doneret omkring 25 millioner kroner, så de to museer kan blive til noget, og i foråret begyndte renoveringen og indretningen af Jacob A. Riis Museet i ripenserens barndomshjem i Sortebrødregade.
  • Debatten om kæmpestore højspændingsmaster har hele året fyldt debatten i lokalområdet. Det hele begyndte i FEBRUAR, da Energinet offentliggjorde planer om, at noget af det lange ledningsnet skulle gå øst om Ribe gennem Natura 2000 området. Mange ønskede en stor del af ledningsnettet gravet ned, men i slutningen af året blev det slået fast, at kun en lille del skulle graves ned og resten skal passere blandt andet Ribe.
  • I MARTS blev Ribe kåret som Årets Juleby 2018 af Dansk Julemandslaug. Det betød, at der midt i sommerheden i slutningen af juni blev sat julehytter frem og julemænd og -koner fra hele landet gik optog gennem Ribe sammen med garder, der spillede julemusik.
  • Trafikbegrænsning af den gamle del af Ribe fyldte gennem en stor del af 2018 debatten. I APRIL og maj tog debatten fart, efter butiksejere og borgere samlede underskrifter mod, at der skulle sættes såkaldte pullerter op. Senere brugte Esbjerg Kommunes Teknik og Byggeudvalg lang tid på at diskutere pullerter. Der var kortvarigt en rimelig sandsynlighed for, at der ville komme pullerter, men i sidste ende besluttede det politiske udvalg helt at droppe ideen.
  • Gennem hele sommeren og hen på efteråret skulle bilister finde en anden vej ind til den gamle del af Ribe end over Dagmarsgadebroen. Fra slutningen af MAJ til midten af oktober var broen nemlig spærret, idet broen skulle renoveres. I starten generede det en del bilister, men senere hen forløb renoveringen uden de store problemer.
  • Selvom det var et værre blæsevejr, så indtog flere tusinde mennesker i alle aldre Domkirkepladsen i slutningen af JUNI, da der for første gang blev holdt Skala Live. Roots in Suits, Hjalmer, Bro, Pauline, Skinz og Basim sørgede for musikken, og i første række foran scenen stod en masse unge og skreg og sang med.
  • Den gamle remisebygning ved jernbanen har i mange år stået tom, nedslidt og mere eller mindre ubrugt hen. Men i JULI blev det offentliggjort, at Ribe Bryghus med Lars Nielsen, Mark Vind og Steen Sahl som indehavere har fået lov til at købe bygningen, således at bryggeriet flytter derud og samtidig vil indrette café samt holde koncerter på stedet.
  • Jens Peder Skønager stod for en af de mere kuriøse historier i løbet af 2018. Han ville nemlig avle Danmarks største græskar, som i AUGUST havde rundet 400 kilo. Et par uger senere måtte manden fra Øster Vedsted dog se den skæbne i øjnene, at der var gået råd i græskarret, og derfor måtte han droppe drømmen for i år.
  • Storkesøen Ribe havde endnu engang et godt år, og i SEPTEMBER offentliggjorde de tre ejere, at man vil opføre 14 nye hytter til en værdi af 5-6 millioner kroner. Dog kræver investeringen, at trafiksikkerheden på Haulundvej forbedres, herunder at gadebelysningen gerne skulle genetableres.
  • Chresten Bergh
    I OKTOBER fandt en amatørarkæolog en skat på en mark syd for Ribe bestående af i alt 252 sølvmønter, der er omkring 1200 år gamle. Det fund kalder Sydvestjyske Museer for unikt, idet der tidligere kun er fundet 11 af den type mønter, ligesom de fortæller om både kongemagt, konjunkturer og økonomisk politik i 800-tallet.
  • Der er i løbet af året blevet bygget en ny tilbygning på Ribe Fritidscenter, som har medført, at der i NOVEMBER kunne åbne et helt nyt motionscenter. Centerleder Jørgen Th. Jepsen og John Bruun fra Klinik for Fysioterapi kalder det for et topmoderne motionscenter, hvortil der er indkøbt dyre maskiner.
  • Foto: Ole Maass
    I mange år har beboere i Sdr. Farup og Vester Vedsted ønsket en cykelsti mellem Vadehavscenteret og Øster Vedsted, og i DECEMBER godkendte byrådet i Esbjerg Kommune en bevilling på 6,6 millioner kroner, som ventes at blive fundet til næste budgetforlig. Forinden havde staten givet 4,4 millioner kroner til projektet.
Ugeavisen Ribe

Historien om Korsbrødregade

Annonce
Ugeavisen Ribe

Påsken er lig med hygge og tid med familien: Det må ikke være en selvfølge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Drengene har været med længe: Nu får kvinderne fra klubben også chancen for at spille på eliteniveau

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nu åbner Lis sin kaffesmed i nabobyen med Mette som daglig leder: Tidligere tøjbutik får nyt liv

Ugeavisen Ribe

Så er storken endelig landet i domkirkebyen: Jeg kunne høre næbbet klapre og var ikke i tvivl

Ugeavisen Ribe

200 sagde farvel til chefen gennem 25 år: - Vi har gjort det, vi skulle

Ugeavisen Ribe

Farvel til klubbens ambassadør: Ib forlod formandsstolen og blev hyldet med en særlig udnævnelse

Ugeavisen Ribe

Fællesskab, inspiration og bajere: Broderifestivalen i Ribe fik besøg langvejsfra og vender tilbage

Ugeavisen Ribe

Butiksejere får den fineste hilsen: "Ønsker det bedste for jer. Det har været en fornøjelse"

Annonce