Annonce
Julie Winkler, 26 år, Fole: - Jeg går op i at handle økologisk, og så tænker jeg meget på, at jeg ikke skal købe nye plasticposer, når jeg er ude og handle. Vi prøver også at begrænse madspild derhjemme, og helt generelt tænker jeg klart mere på klimaet, end jeg gjorde for fem år siden, for der er jo en del fokus på emnet.
Ugeavisen Ribe

Ripenserne tænker på klimaet

Ugeavisen Ribe har været på gaden for at spørge en håndfuld ripensere om, hvad de gør for klimaet i hverdagen.

Annonce
  • Julie Winkler, 26 år, Fole: - Jeg går op i at handle økologisk, og så tænker jeg meget på, at jeg ikke skal købe nye plasticposer, når jeg er ude og handle. Vi prøver også at begrænse madspild derhjemme, og helt generelt tænker jeg klart mere på klimaet, end jeg gjorde for fem år siden, for der er jo en del fokus på emnet.
  • Heidi Dam, 46 år, Jedsted: - Jeg har det seneste års tid tænkt mere på at købe økologisk. Vi sorterer også affaldet derhjemme, så glas og pap kommer i separate beholdere. Jeg tænker en del på klimaet, men jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg kan gøre mere, end jeg allerede gør.
  • Johannes Termansen, 16 år, Ribe: - Jeg gør ikke så meget selv, men i min familie sørger vi for at sortere affald. Jeg husker også på, at jeg ikke skal kaste skrald i naturen, og så tisser min far ind imellem i haven for at spare på vandet. Jeg tænker ikke særlig meget på klimaet i hverdagen.
  • Frederikke Henriksen, 18 år, Ribe: - Jeg plejer at cykle til skole og på arbejde, og så sorterer vi affald derhjemme. Jeg går også gerne i genbrugstøj, for jeg synes, det er ærgerligt for klimaet, at der skal produceres nyt tøj. Jeg tænker en del på klimaet, og tænker også, at jeg godt kunne gøre mere.
  • Svend Erik Hansen, 71 år, Ribe: - Vi har fokus på at spare på energien derhjemme, hvor vi sørger for at bruge de rigtige elpærer og ikke sætter temperaturen indenfor for højt. Jeg kunne også godt tænke mig at anskaffe mig sådan en luft-til-varmepumpe, for det virker til at være en god måde at få energi på.
Ugeavisen Ribe

Historien om Korsbrødregade

Annonce
Ugeavisen Ribe

Påsken er lig med hygge og tid med familien: Det må ikke være en selvfølge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Drengene har været med længe: Nu får kvinderne fra klubben også chancen for at spille på eliteniveau

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nu åbner Lis sin kaffesmed i nabobyen med Mette som daglig leder: Tidligere tøjbutik får nyt liv

Ugeavisen Ribe

Så er storken endelig landet i domkirkebyen: Jeg kunne høre næbbet klapre og var ikke i tvivl

Ugeavisen Ribe

200 sagde farvel til chefen gennem 25 år: - Vi har gjort det, vi skulle

Ugeavisen Ribe

Farvel til klubbens ambassadør: Ib forlod formandsstolen og blev hyldet med en særlig udnævnelse

Ugeavisen Ribe

Fællesskab, inspiration og bajere: Broderifestivalen i Ribe fik besøg langvejsfra og vender tilbage

Ugeavisen Ribe

Butiksejere får den fineste hilsen: "Ønsker det bedste for jer. Det har været en fornøjelse"

Annonce