Annoncørbetalt indhold

Effektiv træning med kettlebell

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af hjemmeland.dk

Trænger du til ny inspiration til, hvordan du kan træne? Det kan være, du er kørt lidt død i de øvelser, du er vant til at lave. Måske du er vant til kun at træne med egen kropsvægt, måske du er vant til at bruge maskiner i et fitnesscenter. Hvis du er klar på at kaste dig ud i noget lidt andet, kan du eksperimentere med kettlebells, hvor du bruger din egen krop rigtig meget, samtidig med du får noget vægt på.

Forskellen på at bruge frie vægte eller i dette tilfælde kettlebells og så på at bruge maskiner er, at du er nødt til at kontrollere din krop bedre. Du har ikke en maskine, der guider din bevægelse hele vejen, så du ikke kan gøre noget galt, men du kan til gengæld også gøre din krop meget mere stærk i forskellige bevægebaner, som maskinerne ellers ikke tillader dig.

Hvad er en kettlebell?

Hvis du aldrig har brugt en kettlebell før, og ordet ikke siger dig noget, kan du her læse lidt mere om, hvad den kan. En kettlebell er i udgangspunktet en lille vægt med et håndtag i. Formen gør, at den egner sig rigtig godt til forskellige øvelser, hvor der indgår sving, men den kan også sagtens bruges til for eksempel dødløft eller som ekstra vægt på en squat eller lunges. Det er bare med at være lidt kreativ.

Kettlebells findes med mange forskellige vægte, så du kan træne og udvikle dig, uanset om det er 2 kilo eller 12 kilo, der bedst passer til din træning. Der er også forskel på, hvor meget vægt, du måske kan klare, alt efter hvilken øvelse, du har gang i at lave. De større muskelgrupper kan i udgangspunktet bedre klare høj vægt end mindre, så det kan være, du kan opleve, at du får brug for flere forskellige vægte.

Undgå skader

Som med alt andet sport er det med styrketræning også vigtigt, at du undgår at få skader. Det betyder blandt andet, at du har brug for at varme korrekt op. Det nytter ikke noget, at du begynder på at træne, uden du har varmet leddene op, for du risikerer at komme til at lave stræk eller andre skader, der kan udvikle sig. Men en akut skade er ikke det eneste, der kan opstå.

Det er akkurat lige så vigtigt, at du er i stand til at undgå, at du overbelaster dig selv. Specielt for folk der ikke har været vant til at træne styrketræning før, kan der nemt opstå skader. De opstår, fordi man bliver overmodig og tænker, at man sagtens kan træne mere, end du egentlig er i stand til. Det er vigtigt, at man lader kroppen restituere og få pauser.

Hvad er restitution?

Det har garanteret hørt om begrebet restitution før, men det betyder ikke nødvendigvis, at du er helt klar over, hvad det indebærer. I udgangspunktet nedbryder man forskellige fibre i muskler og væv, når man træner. Til gengæld er kroppen bygget op således, at den selv kan reparere den nedbrydning, der sker, og når den gør det, bygger den det sådan, at det bliver stærkere end før. Det er helt simplificeret den måde, du opbygger muskelmasse på.

I starten vil man opleve, at man relativt let kan opbygge muskelmasse. Det er nemt at gå fra næsten ingenting til en anelse markering, men hvis du allerede er vant til at træne, er det ikke sikkert, det går helt så stærkt. Man kan måske godt få fornemmelsen af, at udviklingen er gået lidt i stå, men du må endelig ikke lade dig snyde. Der sker stadig den samme proces som i begyndelsen – det bliver bare ikke ved med at være helt så tydeligt.

Suppler med andre øvelser og redskaber

Det kan godt være, du ikke synes, det er specielt spændende, hvis du udelukkende skal lave øvelser, du kan lave med kettlebells. Til gengæld er det heller ikke sikkert, du har plads til, at der skal installeres løbebånd eller romaskine i det rum, der er tiltænkt din træning. Derfor har du måske allerede kigget på alternativer, så du kan få en god træning.

Noget af det, du kan gøre, er for eksempel at bruge en yogabold til forskellige øvelser. Med en yogabold kan man lave overraskende mange ting, og det hele behøver ikke at være centreret omkring balance. Du kan sagtens lave både bækkenløft eller armstrækkere fra en yogabold, og på den måde kan du altså få et lidt andet element ind. Du kan også altid anskaffe dig en træningsmåtte og udføre forskellige øvelser med egen kropsvægt.

Hent motivation omkring dig

Synes du, det er svært at motivere dig selv? Det kan være, du har eksperimenteret med forskellige øvelser for at se, om der er noget, der kan motivere dig, men uden held. Det er heller ikke let. Der kan være forskellige årsager til, at du ved, det er sundt for dig at træne, men at det er svært for dig at komme i gang. Derfor kan det måske betale sig, hvis du har en kollega eller et familiemedlem at træne sammen med.

Enten kan I træne sammen i familien, så I kan motivere hinanden, men hvis I gør det som kollegaer, kan I føre regnskab over, hvor meget I opnår, og sammenligne på den måde. Det er bare vigtigt, at det bliver holdt som en motivationsfaktor frem for at det bliver en ærgerlig konkurrence.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit